Adatkezelési tájékoztató, beleegyezés adatkezelésbe

A Duo-Bakt Laboratórium szerződéses kötelezettség (vizsgálat megrendelés) teljesítése jogcímén nem kezeli az eb tulajdonosának, tartójának személyes adatait, csak nevét rögzíti, mivel azt előírja az Állategészségügyi Szabályzat.

A laboratóriumba érkező vizsgálat-kérő lapok ezért személyes adatként legalább a tulajdonos nevét tartalmazzák, de azt tartalmazniuk kell. Mindez azt is jelenti, hogy ez bekerül a MEDBAKTER Mikrobiológiai Nyilvántartó Programba.

A Laboratóriumnak csak a tulajdonos nevére van szüksége az adatbázis működtetéséhez.Minden egyéb adat szükségtelen. A Laboratórium a beküldő állatorvossal, állategészségügyi vállalkozással van kapcsolatban, jogviszonyban, de nem áll módjában előírni azt, hogy egyéb személyes adatot (teljes lakcím, telefonszám, e-mail cím, stb.) ne küldjenek mintáikkal. A lakcímből esetenként, nagyon ritkán tudományos-statisztikai okokból van szükség csak az irányítószám rögzítésére, de csak ha az rendelkezésre áll.

A vizsgálat megrendelője kifejezetten tudomásul veszi, és megértette, hogy ezen egyéb adatokra nincs szükség, azokat a Laboratórium a fenti kivételtől eltekintve nem rögzíti, nem használja fel, tulajdonképpen nem kezeli. A beérkezett, ilyen egyéb adatokat tartalmazó vizsgálat-kérő lapokat biztonságosan tárolja és egy naptári év után megsemmisíti.

A minta beérkezése, a vizsgálat megrendelése a leírt igen korlátozott adatkezelés tudomásul vételét jelenti, mind a tulajdonos, mind a megrendelő részéről.

A részletes Adatvédelmi Szabályzat a Laboratóriumban megtekinthető.