Hírlevél 2016/3

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Aktuális körlevelünkben technikai információkra hívjuk fel a figyelmeteket illetve néhány számlázással kapcsolatos kérdést világítunk meg.

 

1.    Október elsejétőlaz ÁNTSZ épülete körül a parkolás díjköteles lett. Az épület belső parkolójába a Cserhalom utca felől továbbra is lehetőség van bejutni, ahol rövid időre ingyenesen lehet parkolni.

2.    A jövő héten esedékes szombati munkanapon, október 15-én laboratóriumunk
10-15 óráig tart nyitva. Ezen a napon a megszokott szombati munkarendtől eltérően bőrkaparékot nem dolgozunk fel, ellenben a bélsár minták bakteriológiai feldolgozása elkezdődik.

3.    Az árjegyzék 18-as pontja az összesített számlákon 95118-as kóddal jelenik meg. Használata szerepel az árjegyzékben. azonban az itt szereplő díjtételt (nettó 1500 Ft) alkalmazzuk több, talán számotokra nem nyilvánvaló esetben is. Ilyen a biopsziás minták vizsgálata és az utólagos dúsítás. Ezenkívül polirezisztens kórokozó kitenyészésekor, ha a használható antibiogram felállításához az alap antibiotikum skála nem elegendő, extra sor vizsgálatára kerül sor, a fenti díj ellenében.

 

Tisztelettel:
A DUO-BAKT Laboratórium csapata