Pénteki és hétvégi munkarend

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

  1. Kérlek Benneteket, hogy péntek du. érdeklődjetek, meddig küldhettek mintát? Minden hétköznap a laborban vagyunk este 19 óráig, de pénteken általában - a kisebb forgalom miatt - 17 óra körül befejezzük és haza megyünk...
  2. Hét végén laboratóriumunk alapesetben nem dolgoz fel mintákat, csak üzemviteli tevékenységet végez. Ha ezt a váci úti telephelyünkön tesszük, akkor a péntek este-szombaton ott elhelyezett mintákat feldolgozzuk. Gyakran azonban ezt az üzemviteli munkát otthon végezzük el, így nem megyünk be a váci úti laborba. Ekkor természetesen az ott elhelyezett mintákat sem dolgozzuk fel.
  3. Ha hét végén sürgős mintát (hemokultúra, mellkasi-hasi punktátum) szeretnétek földolgoztatni, akkor az előzőekben leírtak miatt minden esetben keressetek meg telefonon!
  4. Hét végén bőrkaparékot, bélsarat semmiképpen sem dolgozunk fel!
  5. Az előző pontokban leírtak miatt megromlásra hajlamos mintákat (natúr bélsár, vizelet, genny, tej) a hét végén ne rakjatok dobozunkba! Ezek a rendelőtök hűtőszekrényében is megvárhatják a hét elejét… Transzportos mintákat és bőrkaparékot elhelyezhettek.

A leírtak figyelembe vételével sokat segítetek munkánkban!
Megértéseteket és türelmeteket köszönöm!
Üdvözlettel:

dr.Lajos Zoltán
mikrobiológus szakállatorvos