Tájékoztató beküldőlap, eszközök

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

  1. A jövőben „anonymus” anyagokat nem áll módunkban feldolgozni. Kérem ezért, hogy minden vizsgálatkérő lapon tüntessétek fel a beküldő rendelő/klinika nevét, akkor is, ha több anyagot küldtetek aznap. Feldolgozáskor csomagjaitok már megbontásra kerülnek, így nagy gondot jelent, ha egy lapon nincs beküldő…(Ez az „anonymus”: az a baj vele, hogy nem tudjuk, ki fizeti!) Emlékeztető: minden mintához külön lapot kérek, továbbá a mintavételi eszközre is írjatok azonosító adatot!(Tul. neve, állat faja-neve-esetleg száma.) Az azonosítási adatok közlését előírja az Állategészségügyi Szabályzat!
  2. Bőrkaparék beküldése esetén fontos az elegendő mennyiségű kaparék, és nem szőr(!!!) „vételezése”! Ha lehet, a kaparékot szikéjével együtt küldjétek!
  3. A köztünk fennálló kitűnő kapcsolat érdekében nyomatékosan kérem, hogy bélsarat kizárólag szabályos, erre a célra rendszeresített széklettartályban küldjetek! A biztonságos csomagolást előírja az Állategészségügyi Szabályzat, és több más, közegészségüggyel és a veszélyes / fertőző anyagok szállításával foglalkozó jogszabály is. A biztonságos csomagolásra csak a szabályos széklettartályok alkalmasak. Ha kíváncsiak vagytok, miért fontos mindez, akkor bármely du. 14 órára szeretettel várlak Benneteket! Érdekes dolgokat fogtok tapasztalni…
    Tilos bélsarat fecskendőben és nylonzacskóban küldeni !!! (A bélsárból gáz képződik és rövid idő múlva szivárgás indul meg.) A befőttes üvegeket, szövettani minták műanyag tégelyeit nagy tömegük, térfogatuk miatt mellőzzétek. Az ilyen eszközben küldött bélsár térfogata, tömege nagy, a veszélyes hulladék megsemmisítéséért ennek megfelelően kell fizetnünk. Az árjegyzék 14. pontjának megfelelően ezt mindenképpen a beküldőre terheljük!

Segítségeteket és megértéseteket köszönöm!

dr.Lajos Zoltán
mikrobiológus szakállatorvos