Tájékoztató

Átalakítás alatt

TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Állatorvos Kolléganők, Kollégák! Tisztelt Recepciós/Asszisztens Kolléganők!

A jó együttműködés reményében az alábbiakra kérlek Benneteket!

  • Az alábbi szállítási lehetőségek közül lehet választani!

Szállítás (1): be kell tenni a mintát az Egyetem Belgyógyászati Laborjába, hétköznap de. 12 óráig. Innen saját szállítóm továbbítja mintát. Munkaidőn kívül kérjetek segítséget a belgyógyászati ügyeletestől.
A tulajdonos vagy az állatorvos hozhatja be (2) a mintát munkanapokon 10-18 óra között laborunkba. Távollétünkben az ajtónk előtt álló hűtőládánkba vagy postaládánkba helyezhető a csomag, benne a vizsgálati díj, a kísérőirat és a minta, tehát mindhárom fontos összetevő. Kivételt képeznek az összesítve fizetők, nekik pénzt nem kell mellékelni. Hiányosság esetén a mintát nem dolgozzuk fel!
Postai úton is fogadok mintákat (3). Kérem, hogy a pontos postacímre ügyeljetek!
Szállítás (4) Budapesten: Hétfőtől péntekig reggel 9:00 -ig telefonáljatok, ha szállítást igényeltek. A kocsi ekkor saját rendelőtökből hozza be a mintát. A szállítást célszerű közvetlenül a sofőrtől kérni; ha gond van, akkor a lenti számokon segítség kérhető. Sajnos, a szállítás jelenleg nem mindenhonnan lehetséges, ezért első alkalommal kérem, hogy vele egyeztessetek!
Szállítás (5) A PRAXISLAB-tól kért hagyományos mikrobiológiai vizsgálatok mintáit a DUO-BAKT Laboratórium dolgozza fel, az eredményeket értékeli, értelmezi, és szükség esetén a leletek használatával kapcsolatban tanácsot is ad. Így ezen az úton is elérhettek minket mintáitokkal. Ez különösen akkor hasznos, ha más laborvizsgálatot is kértek betegeitekből, hiszen a szállítás nagyban leegyszerűsíthető. Ekkor a Praxislab díjszabása az irányadó!

Szállítás (6): Hét végén, ünnepnapokon felmerülő sürgős igény esetén engem kell felhívnotok, illetve a honlapot kell ellenőriznetek. 

A kérőlapokra csak a fontos adatokat írjátok: faj, esetleges azonosító, tulajdonos neve, minta megnevezése, diagnózis (lényeges!), vizsgálati igény (eltérő árak!), beküldő rendelő/klinika, kezelő állatorvos. Rendkívül lényeges a leletet fogadó e-mail cím megadása, új beküldő esetében. Mintánként egy lapot kell kitölteni!

  • Kérem, hogy lehetőleg az én mintavételi eszközeimet alkalmazzátok, mert ezzel sokat segítetek munkánkban. Igénylésükkor gondoljátok végig: nem rendeltetek –e a múlt héten, nincs –e még a hűtő mélyén transzport táptalaj, és hogy kb. mennyi a valódi fogyasztásotok? Természetesen más szabályos eszközt is elfogadunk, de a befőttes üvegeket, nejlon zacskókat kerüljétek!
  • Fontos a megfelelő mennyiségű /minőségű vizsgálati anyag, például a mikroszkópos és a mikológiai vizsgálatok miatt (l. bőrkaparék: mikroszkóp - natív anyagot igényel; + tenyésztés - elegendő mennyiség is szükséges!).
  • Speciális igény (pl. hemokultúra) esetén engem hívjatok!
Fontos telefonszámok  
dr.Lajos Zoltán +36 30 242 4842
dr.Mikecz Andrea +36 30 944 4830
Fazekas Zsuzsa +36 30 402 0547
Szállító (Tarpai Csaba) +36 20 353 6747

 

Együttműködéseteket köszönöm!
2011-12-10

dr.Lajos Zoltán mikrobiológus szakállatorvos