Tájékoztató

Mintaleadás átvételi pontokon

Kedves Érintettek!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a Duo-Bakt Laborba szánt mintáitokat a következöképpen adhatjátok le, így ezek még tárgy napon átszállításra kerülnek hozzánk!

ÁTE Belgyógyászati Labor, (Kórélettani és Onkológiai Tanszék)
munkanapokon 12 óráig.

Adatkezelési tájékoztató, beleegyezés adatkezelésbe

A Duo-Bakt Laboratórium szerződéses kötelezettség (vizsgálat megrendelés) teljesítése jogcímén nem kezeli az eb tulajdonosának, tartójának személyes adatait, csak nevét rögzíti, mivel azt előírja az Állategészségügyi Szabályzat.

A laboratóriumba érkező vizsgálat-kérő lapok ezért személyes adatként legalább a tulajdonos nevét tartalmazzák, de azt tartalmazniuk kell. Mindez azt is jelenti, hogy ez bekerül a MEDBAKTER Mikrobiológiai Nyilvántartó Programba.

Fizetési feltételek és módok

Fizetési feltételek és módok

Laboratóriumunkba kétféle módon kerülhet minta a díjak rendezése szempontjából.

Mintavételi eszközök

Tisztelt Kollégák!

Kérjük, hogy mintavételi eszközök igénylése során az alábbiakat vegyétek figyelembe:

1.     A mintavételi eszközök továbbra is ingyenesek, azokat tőlünk igényelhetitek.

2.     Eljuttatásukat a szokott módon oldjuk meg: vagy postai úton, vagy (Budapesten) saját futárunk segítségével ér célba küldemény.

A laboratórium nyitvatartási ideje

A laboratórium nyitvatartási ideje


Hétfőtől péntekig
10:00 – 18:00

Mintaátvétel minden hétköznap 10:00 – 17:30 között. Az így leadott minták esetében tudjuk biztosítani, hogy azok még a tárgynapon fel legyenek dolgozva. Ezt követően a késve érkezett anyagok feldolgozása csak másnap történik. Csak sürgős, életveszélyes esetekben tudunk kivételt tenni, ekkor kérjük, mindenképpen jelentkezzen be érkezés előtt a lent megadott telefonszámainkon!

Eredmények átlagos elkészülési idejéről

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Az alábbiakban tájékoztatlak Titeket az eredmények átlagos elkészülési idejéről, és a tudakozódás mikéntjéről.

Citológiai vizsgálatok

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Laboratóriumunk a hozzánk mikrobiológiai vizsgálatra küldött mintákból vállalja citológiai vizsgálatok elvégzését. Ez a vizsgálat túlmegy az általunk mikrobiológiai okokból eddig is elvégzett kenetvizsgálat „mélységén” és szabályos patológiai elemzéssel tér ki a vizsgálati minták sejtösszetételére, mind mennyiségi, mind pedig minőségi szempontból.
Vizsgálati mintának minden szokásos punctatum, váladék és excretum/secretum alkalmas, amelynek sejtösszetételére kíváncsiak vagytok.

Tájékoztató beküldőlap, eszközök

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

  1. A jövőben „anonymus” anyagokat nem áll módunkban feldolgozni. Kérem ezért, hogy minden vizsgálatkérő lapon tüntessétek fel a beküldő rendelő/klinika nevét, akkor is, ha több anyagot küldtetek aznap. Feldolgozáskor csomagjaitok már megbontásra kerülnek, így nagy gondot jelent, ha egy lapon nincs beküldő…(Ez az „anonymus”: az a baj vele, hogy nem tudjuk, ki fizeti!) Emlékeztető: minden mintához külön lapot kérek, továbbá a mintavételi eszközre is írjatok azonosító adatot!(Tul.

Speciális vizsgálatok

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Megköszönve együttműködéseteket, és eddigi bizalmatokat, ezúton tájékoztatlak Benneteket néhány speciális vizsgálati lehetőségről.

Postacím, postázás

Átalakítás alatt...

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Ezúton tájékoztatlak Benneteket postacímünkről és a postázás módjáról. (Két lehetőség közül választhattok!)
DUO-BAKT LABORATÓRIUM, 1327 Budapest, Postafiók 24.
vagy
dr. LAJOS ZOLTÁN, 1327 Budapest, Postafiók 24.

Tartalom átvétel